Bo på plejecenter Banebo

Banebo er omgivet af fleksible og hjemlige rammer.

Banebo bliver indrettet med fleksible og hjemlige rammer, så beboerne kan færdes frit og trygt, og ved hjælp af indretningen får så meget frihed som muligt til at mestre deres hverdag. Alle boligerne består af:

  • Badeværelse med vaskemaskine og plads til bevægelighed
  • Soveværelse med skabe til tøj og opbevaring
  • Entré med garderobe
  • Køkkenområde med køleskab og håndvask
  • Opholdsstue med karnapvindue med ekstra godt udsyn til byens liv

Der vil på alle etager være adgang til fælles dagligstuer med køkken og en stor terrasse, hvor beboerne kan samles og komme hinanden ved.

Meningsfulde aktiviteter og gode bevægelsesmuligheder

De lyse og åbne omgivelser indbyder til aktiviteter og bevægelse. I stueetagen vil der blive afholdt arrangementer og skabt masser af oplevelser for beboerne.

Dagligdagens aktiviteter, såsom at gå til frisør, motion i træningssal og indkøb af lækker mad, chokolade eller andet, kan foregå inden for Banebos vægge, uden at beboerne skal bevæge sig udenfor.

Desuden etableres en sansehave, hvor plejecentrets beboere, sammen med pårørende, venner og centrets ansatte og frivillige, kan dyrke blomster, grøntsager, frugtbuske og træer. På den måde kan man følge og mærke årstiderne i et skærmet miljø.

Beboerne har også rig mulighed for at følge med i byens liv, for eksempel via boligernes enestående udsigt over Viborg og det pulserende nærmiljø, hvor man kan følge med i stort som småt. De første år kan man opleve, hvordan Banebyen bliver omdannet til en ny bydel med masser af muligheder.

"Jeg vil foretrække Banebo, fordi omgivelserne er perfekte, og boligen kan indrettes næsten som et privat hjem. Der er mange muligheder for at deltage i forskellige aktiviteter og for samvær med naboområderne", udtaler Poul Erik Heegaard, der er medlem af Ældresagen i Viborg og sidder i kommunens ældreråd.

Mere information

Læs mere og tag for eksempel en 360 graders virtuel rundtur indenfor på Banebo

Ring til Viborg Kommunes visitation på telefon 8787 6100 og bliv skrevet på ventelisten til Banebo.

Ring til centerleder Anette Hald Hansen, hvis du vil vide mere om mulighederne.

Sidst opdateret: 16.05.2018